"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Delegaţie economică română într-o vizită de informare la companii germane din industria de apărare
article picture

Sorin Encuţescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, a condus, în perioada 5-11 iulie a.c., la invitaţia Ambasadei Germaniei la Bucureşti şi “Federaţiei de Securitate Germană şi Industriile de Apărare” o delegaţie economică română într-o vizită de informare la companii germane din industria de apărare.

Printre companiile germane vizitate se numără: Diehl Defence Holding GmbH; Rohde und Schwarz GmbH; Rheinmetall Nitrochemie Aschau GmbH; Kathrein Werke KG; Premium Aerotec GmbH; Airbus DS Optronics GmbH; RUAG Ammotec GmbH; Krauss Maffei Wegmann GmbH & Co. KG; AIRBUS Defence & Space.

In cadrul vizitei au fost prezentate capabilităţile industriale şi tehnologice ale companiilor germane şi evidenţiate relaţiile de colaborare şi conlucrare, precum şi dorinţa de extindere a unor proiecte pe care unele dintre firmele germane vizitate le derulează în România.

A fost menţionată disponibilitatea firmelor germane de a asigura transferul tehnologic şi de know-how în vederea producerii în România a unor platforme şi echipamente militare necesare dotării forţelor din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţa (SNAOPS).

Reprezentanţii companiilor germane au fost de acord cu constituirea unor grupuri de lucru care să viziteze companii româneşti din industria de apărare şi să stabilească modalităţile concrete de realizare a cooperării şi parteneriatelor industriale.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament