"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Intâlniri cu companiile care își desfășoara activitatea în cadrul "Parcului tehnologic aerospațial Ghimbav –Brașov."
article picture

Sorin Encutescu, Secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, a avut, astazi, o serie de întâlniri cu companiile care își desfășoara activitatea în cadrul "Parcului tehnologic aerospațial Ghimbav –Brașov."

Discuțiile cu reprezentanții companiilor au vizat, în special, perspectivele de dezvoltare a activitaților industriale precum și trendurile de evoluție privind creșterea cifrelor de afaceri și a locurilor de muncă.

La compania Premium AEROTEC au fost prezentate tipurile de produse pe care aceasta le realizează precum și facilitațile industriale moderne care permit realizarea unor componente, subcomponente, profile și subansamble dedicate programelor AIRBUS (Airbus 320, 330, 380, 350) și avionului A 400 M.

În cadrul "Parcului tehnologic aerospațial Ghimbav", compania Premium AEROTEC ocupă o suprafață totala de 60.000 mp dintre care aproximativ 26.000 mp sunt construcții. În prezent, în cadrul companiei lucreaza peste 500 de angajați.

Ca urmare a rezultatelor bune obținute pana acum, compania dorește să-și extindă activitatea pe o suprafață de 100.000 mp și să creeze noi locuri de muncă.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții de la AIRBUS HELICOPTERS INDUSTRIES, au fost prezentate proiectele privind realizarea noii fabrici pentru producția elicopterelor precum și perspectivele ca un număr cât mai mare de companii românești din industria aeronautică să-și poată desfășura activitatea ca subcontractori.

Au fost prezentate etapele de realizare a constructiei, a achiziționării de mașini și utilaje, a începerii producției și data posibilă de livrare a primului elicopter.

A fost prezentat designul și proiectul arhitectural al viitoarei hale de producție. Au fost solicitate spații suplimentare pentru realizarea Centrului de pregătire precum și a unui nou centru logistic.

La întâlnirea cu reprezentanții IAR Ghimbav Brașov s-a discutat necesarul de investiții pentru ca această companie să devină unul dintre principalii producători de componente, subcomponente, cablaje și altele pentru AIRBUS HELICOPTERS INDUSTRIES.

A fost prezentat elicopterul multirol IAR 330 Puma Naval care a trecut cu succes testele efectuate în mediu maritim.

Reprezentantii companiei IAR Ghimbav au evidențiat că, în momentul de față, compania mai dispune de suprafețe de teren neocupate care pe măsura atragerii de noi investitori în industria aeronautică pot fi puse la dispozitie pentru realizarea de facilități industriale în condiții avantajoase.

"Parcul tehnologic aerospațial Ghimbav – Brașov" poate deveni în viitor un adevărat pol de competitivitate în industria aeronautică românească si cea europeana.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament