"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Delegație RAND Europe
article picture

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Sorin Encuţescu a primit, în data de 28 iulie a.c., o delegaţie a RAND Europe, din care au făcut parte James Black şi Alexandros Kokkoris, analişti în domeniul industriei de apărare.

RAND este un institut de cercetare non-profit a carei misiune este de a contribui la îmbunătăţirea politicii și procesului de luare a deciziei prin cercetare și analiză. Reprezentantii acestui institut efectueaza, in numele Agentiei Europene de Aparare, un Studiu intitulat “Central and Eastern European countries: measures to enhance balanced defence industry in Europe and to address barriers to defence cooperation across Europe”

Potrivit celor subliniate, prezenta in Romania si in alte tari din Europa a celor doi reprezentanţi RAND Europe are ca obiectiv principal cunoaşterea şi analiza mediului esteuropean de securitate si implicatiile asupra Bazei Industriale si Tehnologice de Aparare Europeana.

Elementele principale ale discutiilor au evidentiat necesitatea consolidarii si relansarii industriei de aparare a Romaniei. Acest obiectiv devine tot mai important in contextul geopolitic actual si al rolului pe care Romania trebuie sa-l joace in NATO si in arhitectura de securitate europeana.

Necesitatea dezvoltarii unei industrii proprii de aparare este evidenta. Romania nu poate fi un contributor la securitate si nu-si poate asigura propria securitate fara sa aiba capacitatile destinate industriei nationale de securitate necesare. Principalul mecanism al indeplinirii acestui obiectiv strategic este dezvoltarea relatiilor de cooperare si parteneriat industrial dintre companiile ce apartin industriei de aparare a Romaniei si statelor partenere din UE si NATO.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament