"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Intrevedere cu noul ambasador al Irakului la Bucureşti
article picture

Sorin Encuţescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, a avut astăzi, 30 iulie, o întrevedere cu noul ambasador al Irakului la Bucureşti, Excelenţa Sa Hussain Sinjari şi Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct.

Scopul vizitei a fost exprimarea interesului oficialului irakian de a contribui, în noua sa calitate, de reprezentant al Irakului în România, la dezvoltarea relaţiilor bilaterale de cooperare în domeniile economic, comercial şi turistic.

Excelenţa Sa a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalităţi de cooperare în domeniul industriei de apărare şi a propus organizarea deplasării unei delegaţii române în Irak pentru a discuta cu oficialii ţării gazdă nevoile destinate apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriului irakian. Excelenta Sa a exprimat totodată speranţa intensificării schimbului de delegaţii şi de turişti, în special tineri, care să cunoască România şi eventual să urmeze cursurile unor instituţii de învăţământ românesc.

Oficialul irakian a evidentiat contributia pe care ar avea-o deschiderea unei linii aeriene directe, intre Romania si Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele doua state.

Printre alte aspecte referitoare la relatiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari si-a manifestat interesul pentru cooperare în domeniul agricol, în special în legătură cu creşterea cantităţii de cereale pe care Irakul poate să o importe din ţara noastră.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament