"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Vizita de lucru la companii din industria de aparare
article picture

Sorin ENCUŢESCU, Secretar de stat in Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a efectuat, în perioada 03-06.08.2015, a o vizita de lucru la urmatoarele companii din industria de aparare:

  • S. CARFIL BRASOV S.A
  • S. TOHAN ZARNESTI S.A.
  • S. METROM S.A.
  • S.FABRICA DE PULBERI S.A
  • S. PIROCHIM VICTORIA S.A
  • S. IAR S.A.

Obiectivul principal al vizitei l-a constituit evaluarea situatiei economice si financiare a companiilor pentru primele 6 luni ale acestui an, precum si stabilirea elementelor prioritare pentru semestrul II al acestui an. Au fost vizitate capacitatile de productie si poligoanele de testare ale companiilor.

Au avut loc prezentari, discutii si analize in care au fost evidentiate unele dintre dificultatile intampinate dar si realizarile din acest an. Au fost reliefate mai multe date privind situatia patrimoniala a companiilor, situatia juridica a terenurilor, situatia financiar-contabila, situatia dotarilor s.a.

Principalele probleme cu care aceste companii se confrunta sunt eficienta economica scazuta, datorata in primul rand tehnologiilor invechite si lipsei de resurse proprii pentru investitii in sectorul productiv, precum si imbatranirea fortei de munca.

Unele companii au reusit ca in primul semestru sa depaseasca indicatorii de productie si sa realizeze exporturi mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament