"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Vizite de lucru la o serie de companii din industria de apărare
article picture

In perioada 10-13 august 2015, Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului Sorin Encuţescu a efectuat vizite de lucru la o serie de companii din industria de apărare: S. UZINA MECANICA CUGIR S.A., S. FABRICA DE ARME CUGIR S.A., S. UZINA MECANICA ORASTIE S.A., S. ARSENAL RESITA S.A., S.UZINA MECANICA SADU S.A.

In cadrul vizitelor, au fost evaluate situaţiile financiare şi economice ale companiilor pentru primele şase luni ale acestui an si au fost stabilite obiective prioritare pentru cel de al doilea semestru. Au fost vizitate capacităţile de producţie si activele destinate testării produselor realizate de către companii.

La discuţiile, analizele si prezentările realizate, la care au participat si reprezentanţii sindicatelor, au fost evidenţiate unele dintre dificultăţile întâmpinate, dar si realizările din acest an. Alte subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat situaţia patrimoniala a companiilor, situaţia juridica a terenurilor, situaţia financiar-contabila, situaţia dotărilor s.a.

Printre problemele semnalate de companii s-au aflat existenţa unor active mari, care nu sunt implicate in procesul de producţie, eficienţa economică scăzuta, cauzată, în primul rând, de tehnologiile învechite si lipsa de resurse proprii pentru investiţii in sectorul productiv, precum si îmbătrânirea forţei de muncă.

Unele dintre aceste companii au reusit să îndeplinească indicatorii de productie corespunzători şi să realizeze exporturi mult mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament
  (10 stele din 1 vot(uri))