"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Delegație a The French Aerospace Lab - ONERA
article picture

Sorin Encuțescu, secretarul de stat responsabil pentru industria de apărare, a primit, în data de 15 octombrie 2015, o delegație a The French Aerospace Lab - ONERA. Din delegație au făcut parte: Jacques Oubrier, Director, Aeronautics Business Development Directorate si Dr. Florin Paun, Deputy Director Industrial Innovation.

In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte privind cercetarea-dezvoltarea in domeniul aerospatial intre ONERA și companii și institute românești din domeniul industriei aero-spatiale.

A fost mentionata necesitatea identificarii unor proiecte comune care pot fi realizate in cadrul unui cluster stiintifico-tehnologic românesc unde companiile din industria aerospatiala să poată colabora cu institute de cercetare, universitati si alte institutii abilitate.

S-a convenit incheierea unor acorduri de cooperare intre ONERA si institute de cercetare-dezvoltare din România, care iși desfasoara activitatea in domeniul aerospatial.

ONERA este un centru national de cercetare aerospatiala din Franta ce isi desfasoara activitatea in domeniul aerospatial, apărare și securitate. Are peste 2000 de angajati (specialisti, ingineri etc.), un buget anual de 207 mil. Euro, 8 centre de cercetare si detine cel mai important tunel aerodinamic european. ONERA este organizata pe 4 ramuri stiintifice: Mecanica fluidelor si energetica; Materiale și structuri; Fizică; Procesarea informatiilor si sisteme.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament