"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
IVECO Defence Vehicles la Uzina Automecanica Moreni
article picture

Compania Naţională ROMARM şi Uzina Automecanica Moreni încearcă să găsescă soluţii pentru reluarea producţiei de transportoare blindate, pentru care se impune necesitatea dezvoltării unor parteneriate strategice la nivel internaţional.

În acest sens, Uzina Automecanica Moreni a primit vizita oficială a delegaţiei formate pe de o parte din reprezentanţi ai Ambasadei Italiei la Bucureşti şi ai IVECO Defence Vehicles, iar pe de altă parte din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului şi autorităţi locale din judeţului Dâmboviţa.

Discuţiile au adus în prim plan posibilitatea şi disponibilitatea colaborării între Uzina Automecanică Moreni şi IVECO Defence Vehicles, în condiţiile unei relaţii echitabile, care să aducă avantaje ambelor părţi.

Revitalizarea producţiei la Uzina Automecanica Moreni este posibilă şi ar însemna atât consolidarea poziţiei sale strategice pe plan intern, fiind capabilă să ofere din nou Armatei Române un transportor blindat viabil, cât şi pe plan extern, reintrând în circuitul internaţional pe acest segment de piaţă.

Prezentă la întâlnire, doamna Floarea Şerban, directorul Companiei Naţionale ROMARM, a punctat importanţa identificării cât mai rapide a unui partener strategic pentru Uzina Automecanică Moreni, IVECO Defence Vehicles fiind o variantă. Totuşi, pentru ca producţia să fie reluată, este nevoie de sprijinul tuturor instituţiilor publice implicate în crearea cadrului necesar acestui demers de importanţă naţională.

Discuţiile despre o posibilă colaborare între Uzina Automecanica Moreni şi IVECO Defence Vehicles vor continua.

Delegaţia italiană a fost formată din: E.S. Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti; Gl. Salvadore Esposito, ataşatul militar al Italiei la Bucureşti; Constantino Tarducci, şeful biroului economic şi comercial al Ambasadei Italiei la Bucureşti; Alessandro Pitotti, ataşatul comercial al Ambasadei Italiei la Bucureşti; Bogdan Iuliade, Export Manager – East Europe & C.I.S la IVECO Defence Vehicles.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a fost reprezentat la nivel de secretar de stat, prin domnul Sorin Encuţescu. Pentru a susţine iniţiativa reluării producţiei de transportoare la Uzina Automecanica Moreni, la întâlnire au participat din partea autorităţilor locale prefectul judeţului Dâmboviţa, domnul Ioan Marinescu, precum şi deputatul Georgică Dumitru.

La întâlnire a luat parte şi vicepreşedintele Organizaţiei Patronale Industria de Apărare, domnul Bogdan Bărbulescu.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament
  (6.75 stele din 2 vot(uri))