"Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita la ei si nu fac nimic." - Albert Einstein
Integrated Air and Missile Defence Eastern Europe 2016

Conferința Internațională ”Integrated Air and Missile Defence Eastern Europe”, care a avut loc la București în perioada 26-27 iulie 2016, a reunit aproximativ 100 de participanți, atât reprezentanți ai ministerelor apărării din țări ale Europei de Est și NATO, cât și ai industriei de apărare.

Evenimentul a fost moderat de locotenent-colonel Lynch Douglas, US ARMY, iar în deschiderea conferinței au luat cuvântul domnul Ștefan-Alexandru Tinca, secretarul de stat pentru politică de apărare și planificare din Ministerul Apărării Naționale, precum și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul general-maior Laurian Anastasof. Oficialii români au punctat importanța identificării celor mai bune soluții de susținere a cooperării la nivel regional între forțele aeriene, precum și colaborarea eficientă cu industria de apărare.

La conferință au fost prezenți înalți oficiali ai forțelor aeriene din România, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Georgia, Germania, Polonia, Spania, precum și reprezentanți ai armatei americane și ai NATO.

Principalele teme dezbătute au vizat amenințările spațiului aerian est-european, capabilități aeriene ale statelor din regiune și posibile variante strategice de cooperare între acestea. Un alt subiect abordat a fost scutul antiracheta de la Deveselu, componentă importantă a arhitecturii de apărare antirachetă a regiunii, prezentarea fiind susținută de comandantul Jonathan Lipps.

În ceea ce privește industria de apărare, aceasta a fost reprezentantă de importante companii internaționale, care au expus inovații în domeniul tehnicii de apărare aeriene.

Organizația Patronală Industria de Apărare, promotor al industriei naționale de profil, a fost partener al evenimentului și, dată fiind tematica abordată, a organizat pentru un grup de participanți la conferință o vizită la înteprinderea Electromecanica Ploiești, dând posibilitatea uzinei să își prezinte produsele și capabilitățile de producție. Tot în cadrul vizitei, Institutul Național de Cercetări Aerospațiale Elie Carafoli – I.N.C.A.S., un alt membru al organizației, a susținut o prezentare a institutului.

În plan local, Conferința Internațională ”Integrated Air and Missile Defence Eastern Europe” a fost organizată cu suportul Ministerului Apărării Naționale – Departamentul pentru Armamente.

Autor:

Autorul articolului este singurul responsabil pentru informatiile postate pe acest portal si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.


Niciun comentariu     Conectare pentru a comenta Regulament
  (7.38 stele din 4 vot(uri))